Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога Штабу Ахметова в містах на лінії зіткнення: майже 12 000 осіб отримали набори виживання у квітні

06.05.2015

У квітні 2015 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав 11 831 набір виживання для дорослих і дітей, що проживають у містах Донецької та Луганської областей, які розташовані на лінії зіткнення.

Дорослі набори виживання від Гуманітарного Штабу отримали 11 115 мирних жителів, які належать до пільгових категорій, затверджених Штабом. Допомогу отримали:

Донецька область

Дзержинськ, Авдіївка, Світлодарськ, Миронівський, Артемівський та Мар’їнський райони.

Луганська область

Станиця Луганська, Попасна, Щастя.

Дитячі набори від Гуманітарного штабу отримали 716 сімей із дітьми до 2-х років пільгових категорій, затверджених Штабом, у таких населених пунктах:

Донецька область

Авдіївка, Дзержинськ, Світлодарськ, Миронівський, Мар’їнський район, населені пункти Новогригорівка, Новолуганське, Комунівське, Кодемське Артемівського району.

Луганська область

Попасна, Щастя.

«Перед Гуманітарним штабом Рінат Ахметов поставив одне з найважливіших завдань — забезпечити продуктами людей, які перебувають на лінії зіткнення. Там, в окремих районах, періодично загострюється ситуація, у багатьох зруйновані будинки, і люди залишилися без засобів до існування. Також на лінії зіткнення чимало переселенців, які переміщуються в межах одного району. У багатьох із них немає житла і грошей, хтось залишав свої будинки, встигнувши врятувати тільки документи. Штаб і далі доставляє для цих людей продукти. Вже з наступного тижня в межах 19-го Гуманітарного рейсу ми плануємо доставити на лінію дотику 8 900 наборів виживання для дорослих і діток, — прокоментувала ситуацію Євгенія Рзаєва, координатор напряму «Допомога населенню» Штабу Ріната Ахметова.

Всього за квітень Гуманітарний Штаб Ріната Ахметова видав 439 000 наборів виживання мирним жителям Донецької та Луганської областей, зокрема з населених пунктів, які розташовані на лінії зіткнення.

Нагадаємо, допомогу в містах на лінії зіткнення видають на підставі паспорта з пропискою в цих містах, документа, що підтверджує пільгову категорію, та довідки переселенця.

Докладніше про те, хто, де і як може отримати гуманітарну допомогу від Штабу Ріната Ахметова в населених пунктах на лінії зіткнення, можна дізнатися за посиланням https://akhmetovfoundation.org/ru/project/gumanytarnyy-shtab-rynata-ahmetova.