Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога Ріната Ахметова доставлена в Ясинуватський район

20.08.2019

Бригади мобільної  видачі Фонду Ріната Ахметова сьогодні працюють у населених пунктах Нетайлове, Невельське, Північний, Піски, Опитне, Водяне, Первомайське. Набір виживання отримала й сім’я Кривцових.

Ольга Кривцова – жінка з непростою долею, самотужки ростила двох дітей, батько яких помер, коли ті ще ходили до садочка. Старалася, щоб вони ні в чому не мали скрути, бралася за усіляку роботу: працювала і зоотехніком, і бригадиром, і сталеливарником. Сьогодні Ольга Володимирівна вийшла на пенсію, живе в Нетайловому зі сином Миколою, який отримав інвалідність уже в дорослому віці. Початок збройного конфлікту на сході України жінка зустріла в Донецьку, де працювала медсестрою.

– Я тільки-но влаштувалася в лікарню, лише добу відчергувати встигла до тієї миті, як місто закрили на в’їзд-виїзд. Жодний транспорт не ходив, і ми з моїми односельцями, які теж працювали в Донецьку, вирішили йти додому пішки. Нас було людей десять. Йшли посадками, через очерети, річку в брід перетинали. Сяк-так дійшли, – розповідає Ольга Кривцова.

Бойові дії наздогнали жінку у Нетайловому – кілька разів село накривали обстріли. Щоразу Ольга Володимирівна зі сином ховалися в підвалі. Осколки серйозно пошкодили будинок і господарські будівлі.

– Це все дрібниці, головне – що залишилися живі, – впевнена пенсіонерка.

 У Кривцових є невеликий город. Живуть на соціальні виплати. Допомога Фонду Ріната Ахметова добре виручає сім’ю.

– Дякую Рінату Леонідовичу за підтримку. Без неї було б дуже тяжко, – сказала Ольга Кривцова.

Допомога Ріната Ахметова доставляється в 94 населених пункти в прифронтовій зоні й уздовж лінії зіткнення. Жителям 87 сіл і селищ набори виживання привозять бригади мобільної видачі Фонду. Ще в семи містах і селищах Донбасу допомога Ріната Ахметова розподіляється в стаціонарних пунктах видачі.