Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога під час війни: Фонд Ріната Ахметова передав близько 800 тисяч одиниць медикаментів для медичних установ і населення

05.03.2023

Від початку війни, що триває вже понад дев’ять років, Фонд Ріната Ахметова направив усі зусилля на гуманітарну допомогу людям — зокрема, забезпечуючи їх необхідними лікарськими засобами та препаратами. За цей час Фонд передав близько 800 тисяч одиниць медикаментів як до медичних установ країни, так і для населення.

Починаючи з 2014 року, коли російська агресія поширилася на схід України, Фонд системно допомагав нужденним людям, доставляючи найнеобхідніші ліки вздовж усієї лінії зіткнення. Початок повномасштабного вторгнення ознаменував новий етап та масштаб підтримки.

У перші дні березня 2022 року, коли лікарні гостро потребували донорської крові, Фонд Ріната Ахметова закупив і передав Міністерству охорони здоров’я України 63 тисячі гемоконтейнерів, призначених для забору, фільтрації та зберігання крові.

Тими ж днями в координації із МОЗ лікарні Києва отримали перші 100 тисяч одиниць медикаментів від Фонду: антибіотики, антисептики, засоби для обробки ран, препарати для астматиків тощо.

Крім того, гуманітарні вантажі із життєво необхідними медикаментами були направлені до медзакладів Донеччини та Запоріжжя, які вкрай гостро того потребували.

Загалом за цей період лікарські засоби та препарати від Фонду отримали медичні установи в Харківській, Дніпропетровській, Київській, Запорізькій та Донецькій областях.

Допомога від Фонду триває і надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

З 2014 року допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей. Детальніше — за посиланням.