Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога на лікування та операції важкохворим дітям із Донбасу. Як отримати?

03.11.2015

33 тяжкохворі дитини з Донецької та Луганської областей у жовтні отримали допомогу на термінове лікування та операції за програмою «Адресна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

На гарячу лінію Штабу надходили заявки на операції й забезпечення ліками дітей, які страждають вродженими, хронічними, онкологічними захворюваннями, пороком серця, хворобами очей і хребта, бронхіальною астмою, ДЦП, епілепсію, менінгітом. Допомогу отримали діти віком від 2 тижнів до 18 років. Для них, відповідно до призначень лікарів, фахівці Штабу придбали й передали необхідні медпрепарати та витратні матеріали для операцій.

Штаб Ріната Ахметова й далі надає допомогу дітям, які дістали поранення під час бойових дій на Донбасі. У жовтні двом 18-річним дівчаткам і 14-річному хлопчикові, який отримав осколкові поранення, контузії, травми спинного мозку й очей, надано медикаментозну допомогу на операції та реабілітацію.

Також понад півроку фахівці «Адресної допомоги» Штабу підтримують 10-річного Владика Потіна з Авдіївки, який дістав важке осколкове поранення голови. Наприкінці жовтня хлопчик переніс планову операцію зі встановлення титанової пластини замість віддаленої частини черепа. Реабілітаційний період у Влада триває, хлопчик вчиться заново ходити й розмовляти.

Як дитина може отримати адресну медичну допомогу від Штабу Ахметова?

Адресну медичну допомогу надають усім дітям від 0 до 18 років. Це:

  • жителі не підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей
  • тимчасові переселенці, які мають відповідну довідку

Допомога під час проведення невідкладних операцій(тільки за наявності медичного направлення на операцію з переліком медикаментів на паперовому носії):

  • поранення під час бойових дій
  • ургентні невідкладні операції
  • протезування

Допомога під час невідкладного лікування(тільки за наявності медичного направлення на лікування з переліком медикаментів на паперовому носії):

  • важкохворі
  • мирні жителі, поранені внаслідок АТО
  • технічні засоби реабілітації в разі поранення внаслідок АТО (милиці, ходунки, палички, костури тощо)

Заявки на адресну медичну допомогу можна залишити на гарячій лінії Гуманітарного штабу 0800 509 001 або відправити на електронну адресу [email protected]. Зверніть увагу: допомога надається лише за наявності медичної довідки