Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Допомога Гумштабу – єдиний спосіб вижити», – житель Станиці Луганської

31.05.2017

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує надавати допомогу мирним жителям у «гарячих точках». З моменту початку роботи Гумштабу в Станиці Луганській волонтери видали людям майже 50 000 продуктових наборів. За останній місяць – понад дві тисячі мирних жителів цього міста отримали допомогу від Штабу.

Також уздовж лінії зіткнення ось уже два роки працюють мобільні бригади волонтерів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Вони доставляють допомогу мирним жителям «сірої зони», привозять набори виживання туди, де їхня допомога потрібна найбільше. Працюють мобільно, гнучко і швидко.

Зараз ситуація в містах на лінії зіткнення практично критична. Постійні бойові дії дедалі більше руйнують інфраструктуру Донбасу. У багатьох містах і селах спостерігаються серйозні перебої з електрикою, газом, водою, мобільним зв’язком. Але й у цих містах продовжують діяти стаціонарні пункти Гумштабу, які видають допомогу населенню.

Місцеві жителі розповідають, що продуктові набори Гумштабу – практично єдиний спосіб вижити. «Слава Богу, що Рінат Ахметов нам допомагає, – розповідає житель Станиці Луганської Олексій. – У мене маленька пенсія й на неї зовсім не можна прожити. Ми зараз практично на фронті, й умови життя в нас – гірше нікуди. Кожен пакет я чекаю дуже сильно, можна сказати, дні рахую».

За весь час роботи Штаб Ріната Ахметова видав 11 млн 775 тис. продуктових наборів з обох боків лінії зіткнення. Допомога Штабу врятувала понад 1 млн 140 тис. мирних жителів Донбасу.