Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Допомога для нас дуже важлива»: евакуйовані жителі Сумщини отримують продуктові набори від Фонду Ріната Ахметова

20.08.2024

У шелтерах у місті Суми триває видача гуманітарної допомоги. Продуктові набори від Фонду Ріната Ахметова отримують люди, які нещодавно евакуювалися з Хотіньскої, Білопільської, Краснопільської, Юнаківської, Миропільської громад Сумської області.

Волонтери, які координують евакуацію говорять, що фронтова ситуація в області зараз складна:

«Люди виїжджають з 10-кілометрової зони, бо перебувати там небезпечно через постійні обстріли. Враховуючі всі обставини, допомога продуктами харчування — необхідність у нинішній ситуації», — говорить координатор евакуаційних напрямків Віталій.

Кожний продуктовий набір містить макаронні вироби, цукор, сіль, борошно, крупу, соняшникову олію, консервовану квасолю, тушковане м‘ясо, паштет, печиво.

«Були дуже сильні обстріли і ми з дітьми поїхали. Ми нічого не взяли з дому — тільки документи і найнеобхідніші речі. Тому допомога дуже важлива, дякуємо за неї», — говорить мешканка села Велика Рибиця Миропільської громади.

З початку 2024 року Фонд передав до Сумської області понад 10 тисяч продуктових наборів.

З 2014 року Фонд передав для жителів України 13 млн продуктових наборів. Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

За консультацією щодо умов отримання допомоги звертайтеся на безкоштовну гарячу лінію Фонду 0 (800) 509 001, або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU