Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Донька зможе повноцінно жити та спілкуватися»: 7-річна Софія з Оріхового отримала суперсучасні слухові апарати від Фонду Ріната Ахметова

14.05.2024

Софії сім років. Дівчинка із родиною евакуювалася із Оріхова і зараз мешкає у Запоріжжі. Вона вчиться у першому класі, але через двосторонню втрату слуху має труднощі зі спілкуванням та мовленням. Нещодавно Софія отримала суперсучасні слухові апарати від Фонду Ріната Ахметова, які підлаштовуються під потреби дитини.

«Ми дуже вдячні, бо хочеться, щоби дочка змогла повноцінно жити. Зараз їй дуже важко. Сподіваємося, що вона зможе повноцінно спілкуватися з дітьми та чути», — говорить Аліна, мама дівчинки.

Сім'я Софії втратила все у рідному місті: родині довелося будувати життя з нуля і забезпечити слухові апарати для доньки батьки не мали можливості.

«Наш центр дуже вдячний Фонду Ріната Ахметова за допомогу діткам у складних ситуаціях. Ви здійснюєте мрію чути, це дуже велика справа. Софії необхідне слухопротезування на два вушка. Завдяки йому відбуватиметься мовний розвиток, покращиться розбірливість мови», — пояснює Ганна Янічкіна, аудіологиня-слухопротезистка «Центру слуху».

Допомогу в слухопротезуванні в рамках проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Тепер я чую» можуть отримати діти з вадами слуху віком до 7 років, які проживають або проживали в територіальних громадах у зонах бойових дій, окупації чи оточення.

Якщо серед ваших рідних або знайомих є дитина, яка потребує протезування слуху, зверніться на безкоштовну гарячу лінію 0 (800) 509 001 (з понеділка по п’ятницю), або пишіть в месенджер Фонду https://m.me/AkhmetovFDU