Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Всесвітнього дня здоров’я фонд Ріната Ахметова проводить просвітницьку акцію

04.04.2013

7 квітня 2013 року, до Всесвітнього дня здоров’я, фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» проводить просвітницьку акцію для киян та гостей міста в рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні».

«Сьогодні туберкульоз виліковний!» – саме з таким повідомленням 7 квітня 2013 року, з 12:30 до 14:30, будуть розташовані інформаційні стенди з портретами відомих осіб, які свого часу страждали від цієї недуги. Цією акцією фонд планує привернути увагу українців до проблеми туберкульозу і нагадати, що сьогодні завдяки сучасним методам діагностики, а також за умови своєчасного та безперервного лікування – туберкульоз виліковний. Це лише хвороба, а не вирок!

Стенди будуть розміщені в м. Києві біля пам’ятників Лесі Українці (ст. м. Печерська, пл. Лесі Українки), Максиму Рильському (Голосіївський парк) та Марії Заньковецькій (південно-східна частина Міського парку). Ці пам’ятники обрані не випадково, адже саме ці талановиті особистості, увічнені в наш час, у минулому столітті хворіли на туберкульоз.

До акції долучаться студенти-медики Національного медичного інституту ім. Богомольця. Як майбутні лікарі, вони зможуть розповісти всім бажаючим про хворобу, основні симптоми недуги, проінформувати про наявність Всеукраїнської гарячої лінії 0 800 503 080 та порталу, присвяченого проблемі туберкульозу www.stoptb.in.ua.

Крім того, 7 квітня з 09:00 до 18:00 біля Головпоштамту (вул. Хрещатик, 22) кияни та гості столиці зможуть скористатися можливістю безкоштовно обстежитись на пересувному цифровому флюорографі та отримати консультацію лікаря-фтизіатра. Таке обстеження дає можливість раннього виявлення захворювання легень, включаючи туберкульоз, а також інших патологій грудної клітки. Виявлення хвороби на ранніх стадіях допомагає вчасно призначити лікування, що є запорукою успішного одужання.

«Для кожної людини найцінніше, що є у неї в житті – це здоровя. Основна мета нашої акції в цей день – привернути увагу людей до власного здоровя та профілактичних заходів для його підтримання. Тому ми пропонуємо всім, хто з різних причин не може потрапити до лікаря, зробити скринінг грудної клітки. А якщо ж когось турбує довготривалий кашель більше 3-х тижнів – це повинно стати сигналом, що вам потрібно звернутися до вашого сімейного лікаря. Роль профілактики дуже важлива, адже легше попередити хворобу, ніж потім з нею боротися», – зазначила Марія Маковецька, керівник відділу адвокації, комунікації і соціальної мобілізації програми «Зупинимо туберкульоз в Україні».

До уваги представників ЗМІ – поспілкуватися зі співробітниками програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» можна буде 7 квітня об 11:00 біля цифрового флюорографу (вул. Хрещатик, 22, біля Головпоштамту), та з 12:30 до 14:30 біля пам’ятника Лесі Українці (ст. м. «Печерська»). З приводу акредитації звертайтесь, будь ласка, до Ольги Захарченко за тел. 050-358-12-75.

 

 

 

Прес-служба
фонду Ріната Ахметова

«Розвиток України»

Тел. + 38 044 502 52 12