Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Маріуполя виїхали чергові машини з продуктовими наборами в межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова

03.11.2014

Сьогодні, 3 листопада, з Дніпропетровська до Маріуполя вирушили чергові машини з продуктовими наборами в межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова. Всього для найбільш незахищених категорій жителів Донецької й Луганської областей на початку тижня буде доставлено 55 тисяч наборів із найнеобхіднішими продуктами. Сьогодні ввечері на розподільчій базі в Маріуполі силами волонтерів допомогу розфасують і направлять у населені пункти зі складною гуманітарною ситуацією.

Так, більшу частину наборів буде доставлено до Донецька, де за даними Гуманітарної мапи ситуації та потреб Донецької й Луганської областей, 41% жителів міста заявили про потреби у продуктах харчування. Решту допомоги відправлять до Докучаєвська, Старобешевого, Сніжного, Комсомольського, Миронівки Донецької області, а також до Ровеньків і Краснодона Луганської області. Згідно з інформацією, представленою на Гуманітарній мапі, 40–50% опитаних у цих населених пунктах також вказують на потребу у продуктах харчування. Найбільш незахищені верстви населення в усіх містах не отримують соціальні виплати й не можуть дозволити собі придбати навіть той асортимент товарів, який наявний.

Частину продуктових наборів Гуманітарний штаб Ріната Ахметова залишить у Маріуполі для допомоги вимушеним переселенцям. На сьогодні, згідно з даними ДСНС, у місті зареєстровано понад 15 тисяч переселенців із зони проведення бойових дій.

До складу 55 тисяч продуктових наборів, які відправлено до Маріуполя, крім традиційних олії, круп, консервів, борошна, цукру, печива, згущеного молока, цього разу входять також каші швидкого приготування. Раніше продукти швидкого приготування відправляли тільки жителям Донецька, але на випадок можливих перебоїв електро- і газопостачання в інших населених пунктах вони входять тепер до складу всіх гуманітарних наборів.

Всього Гуманітарним Штабом Ріната Ахметова до регіону вже доставили понад 800 тис. гуманітарних наборів для найбільш незахищених категорій жителів і вимушених переселенців — літніх людей, інвалідів, тяжко хворих, для прийомних і багатодітних сімей. До кінця року, згідно із завданням, поставленим Рінатом Ахметовим, Гуманітарний рейс доставить людям не менше 1 мільйона пакетів.

 

Довідка:

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова працює за чотирма напрямами: евакуація людей із зони військових дій; розміщення переселенців; надання гуманітарної, зокрема, медичної, психологічної допомоги; надання адресної допомоги.

У Гуманітарному штабі працює єдиний багатоканальний телефон 0 800 50 9001 та адреса електронної пошти [email protected]. Дзвінки на гарячу лінію безкоштовні.