Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Маріуполя прибула фінальна в березні автоколона Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова

19.03.2015

Сьогодні, 19 березня, фінальна в березні автоколона з благодійною допомогою Штабу Ріната Ахметова прибула до логістичного центру в Маріуполі. 14 великовантажних машин доставили 250 тонн продуктів для мирних жителів Донбасу.

«Колона доставила повний комплект продуктів, який дозволить сформувати 25 тисяч наборів виживання. Ця допомога від Ріната Ахметова призначена для жителів населених пунктів на лінії вогню і для переселенців. Ця допомога дуже затребувана, адже найчастіше люди з міст, де велися бойові дії, покидали свої будинки буквально без речей, з одними документами», — розповів волонтер Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Максим Ровінський.

Гуманітарний вантаж, який прибув до Маріуполя, має всі необхідні дозвільні документи, і пройшов реєстрацію в Міністерстві соціальної політики, згідно з останніми вимогами законодавства як гуманітарна допомога.

Ця колона була завершальною в межах 16-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова. Всього в березні 5 автоколон доставили 250 тисяч наборів виживання і 30 тисяч дитячих наборів для мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають у зоні АТО, на території, підконтрольній українській владі, а також у населених пунктах на лінії вогню.

У квітні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова й далі надаватиме допомогу мирним жителям Донбасу. У планах — відправити 500 тисяч наборів виживання для найбільш незахищених категорій дорослого населення і 50 тисяч дитячих наборів.