Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Маріуполя прибула автоколона 18-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова

23.04.2015

Сьогодні, 23 квітня, о 16:00, до Маріуполя прибули 17 великовантажних автомобілів автоколони 18-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова.

До логістичного центру Штабу в Маріуполі було доставлено 332 тонни продуктів: цукор, борошно, соняшникову олію, крупи, макарони, рибні та м’ясні консерви, паштет, вівсяні пластівці, згущене молоко.

Цей вантаж дозволить сформувати 25 тисяч наборів виживання для найбільш соціально незахищених категорій переселенців на території Донецької та Луганської областей, підконтрольних українській владі, а також для мирних місцевих жителів і переселенців у населених пунктах на лінії зіткнення.

Найближчим часом волонтери Штабу почнуть розвезення продуктових наборів у понад 20 пунктів видавання допомоги в населених пунктах на лінії зіткнення, а також у містах на мирних територіях, де проживають переселенці. Куди і як розподіляють гуманітарну допомогу, можна подивитися в інфографіці.

Весь вантаж у межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова перед відправленням на Донбас пройшов реєстрацію в Міністерстві соціальної політики, згідно з останніми вимогами законодавства, як гуманітарна допомога. Із супровідними документами на автоколону можна ознайомитися за посиланням: http://www.fdu.org.ua/files/docs/30_ru_23.04.pdf.

Нагадаємо, упродовж цього тижня Гуманітарний штаб планує відправити на Донбас понад 90 великовантажних автомобілів із 1860 тоннами продуктів, що дозволить сформувати ще 155 тисяч наборів. Вчора продукти для формування 70 тисяч наборів доставила до Донецька автоколона із 39 автомобілів. Ще одну колону до Донецька з продуктами для мирних жителів за лінією зіткнення заплановано відправити в суботу, 25 квітня.

Всього у квітні 2015 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує відправити мирному населенню Донецької та Луганської областей 500 тисяч наборів виживання та 30 тисяч дитячих наборів.