Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Маріуполя прибула 329-та колона з гуманітарною допомогою Ріната Ахметова

02.09.2019

Сьогодні вранці, 2 вересня, в Маріуполь прибула 329-та колона Гуманітарного штабу - найбільшої програми Фонду Ріната Ахметова. Вісім фур привезли в розподільчий центр 160 тон гуманітарної допомоги, з якої будуть сформовані продуктові набори.

У вересні бригади мобільного видачі Фонду доставлять набори виживання жителям 37 населених пунктів Мар'їнського, Волноваського, Бахмутського, Новоайдарського та Попаснянського районів, розташованих уздовж лінії зіткнення. Продуктові набори отримають майже 19 тисяч осіб: діти, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями.

Крім того, 10-го, 13-го і 17 вересня буде працювати стаціонарний пункт видачі в Станиці Луганській.

«Люди все ще живуть на лінії зіткнення в дуже важких умовах, без нормального сполучення з сусідніми населеними пунктами, без доступу до елементарних продуктів і медикаментів. Тому бригади мобільного видачі доставляють допомогу Ріната Ахметова для тих, хто її найбільш гостро потребує: літнім і людям з інвалідністю, дітям та багатодітним сім'ям», - зазначив Михайло Катеринчак, керівник проектів Фонду.

Системна і масштабна допомога мирним жителям охопленого конфліктом регіону почалася 22 серпня 2014 року. Тоді, більше п'яти років тому, на Донбас вирушила перша колона Фонду Ріната Ахметова з продуктами і медикаментами. За цей час Фонд видав понад 12,3 мільйона продуктових наборів на сході країни. Допомога Ріната Ахметова вже врятувала понад мільйон людських життів, і вона продовжує системно надходити на Донбас.

Детальну інформацію про місце і час видачі допомоги можна дізнатися також на гарячій лінії Фонду 0800 509 001.