Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Маріуполя прибула 325-а колона з гуманітарною допомогою Ріната Ахметова

06.05.2019

Сьогодні вранці, 6 травня, до Маріуполя прибула 325-а колона Гуманітарного штабу – найбільшої програми Фонду Ріната Ахметова. Дев’ять фур привезли в розподільчий центр 180 тонн гуманітарної допомоги, з якої будуть сформовані продуктові набори. Їх отримають пенсіонери, діти, люди з інвалідністю. У стаціонарному пункті видачі в Маріуполі допомога дожидає переселенців цих самих категорій з Донецької та Луганської областей.

«Потреба в допомозі не знижується, тому Фонд Ріната Ахметова продовжує допомагати найбільш нужденним. У травні бригади мобільної видачі доставлять продуктові набори до Ясинуватського, Волноваського, Бахмутського, Новоайдарського, Попаснянського та Мар’їнського районів, а також до Маріуполя. Крім того, отримати допомогу можна буде в стаціонарних пунктах видачі, розташованих у Новгородському (17 травня), Станиці Луганській (14, 17 травня та 21 травня) і Передільському (17 травня)», – сказав Михайло Катеринчак, керівник проекту Фонду Ріната Ахметова.

Загалом у травні допомогу Ріната Ахметова отримають жителі 26 населених пунктів, розташованих уздовж лінії зіткнення. Бригади мобільної видачі доставлять продуктові набори для майже 13 800 тисяч людей.

Всього з початку конфлікту на сході України видано більш ніж 12 мільйонів продуктових наборів. Допомога Ріната Ахметова врятувала понад мільйон людських життів.