Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Маріуполя прибула 321-а колона з гуманітарною допомогою Ріната Ахметова

14.01.2019

Сьогодні вранці, 14 січня, до Маріуполя прибула 321-а автоколона Гуманітарного штабу – найбільшої програми Фонду Ріната Ахметова. Сім фур доставили в розподільний центр 140 тонн гуманітарної допомоги.

Конфлікт на Донбасі триває п’ятий рік, і тому гуманітарна ситуація в регіоні залишається складною. Згідно з останніми даними Київського міжнародного інституту соціології, сьогодні 92% місцевого населення, як і раніше, потребує найнеобхіднішого: продуктів і медикаментів. 85% жителів регіону стверджують, що не вижили б без допомоги Ріната Ахметова. Щоби запобігти гуманітарній катастрофі, Фонд щодня й системно допомагає найбільш нужденним: людям похилого віку, дітям, людям з інвалідністю. У січні продуктові набори одержать 16 000 мирних жителів Донбасу.

«На Донбасі життя багатьох літніх людей, людей з інвалідністю та малозабезпечених сімей із дітьми перетворилося на боротьбу за виживання. Єдина можливість прожити – допомога Ріната Ахметова. У січні бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова доставлять набори виживання для 18 населених пунктів, які знаходяться поблизу лінії розмежування. Крім того, люди зможуть отримати продукти в стаціонарних пунктах видачі, розташованих у Гірському та Станиці Луганській», – розповів Михайло Катеринчак, керівник проекту Фонду Ріната Ахметова.

З початку бойових дій на Донбас доставлено понад 12 мільйонів продуктових наборів Фонду Ріната Ахметова. Ця допомога стала рятівною для тисяч сімей, які проживають у прифронтовій зоні.

Детальну інформацію про місце та час видачі допомоги можна дізнатися на гарячій лінії Фонду Ріната Ахметова: 0–800–509–001.