Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Маріуполя прибула 313-а колона Штабу Ріната Ахметова

30.04.2018

Сьогодні, 30 квітня, до Маріуполя прибула автоколона Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Дев'ять фур доставили в розподільний центр 180 тонн гуманітарної допомоги. Це продукти, з яких будуть сформовані набори виживання для найбільш нужденних жителів Донбасу: літніх людей, дітей, людей з інвалідністю, багатодітних сімей, батьків-одинаків.

«У травні допомогу отримають понад 19 тисяч осіб, – розповів Михайло Катеринчак, керівник проекту Гуманітарного штабу Ріната Ахметова «Допомога населенню». – Це жителі 32 населених пунктів «сірої зони». У більшості цих сіл і селищ руїни, людям доводиться жити під обстрілами, в постійному страху. Численні населені пункти повністю відрізані від зовнішнього світу – немає електрики та зв'язку, перебої з питною водою, людям ніде купити продукти. Для цих людей набори виживання – порятунок від голоду».

За даними ООН, сьогодні Україна – єдина країна Європи, жителі якої гостро потребують гуманітарної допомоги, насамперед – продуктів.

Головне завдання Штабу Ріната Ахметова, який працює четвертий рік, – не допустити гуманітарної катастрофи на Донбасі, надати допомогу якомога більшій кількості людей.

За час роботи Штаб доставив понад 12 мільйонів наборів виживання з обох боків лінії розмежування.

Детальну інформацію про видавання гуманітарної допомоги можна дізнатися, зателефонувавши на гарячу лінію Штабу 0800-509-001.