Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Маріуполя доставлено ще 25 тисяч наборів виживання від Штабу Ахметова

10.09.2015

10 вересня в Маріуполь прибула автоколона Штабу Ріната Ахметова з продуктами для формування 25 тисяч наборів виживання. Ця допомога призначена населенню на лінії зіткнення й переселенцям на мирній території Донецької та Луганської областей. Це 95-а автоколона, відправлена на Донбас, за весь час роботи Штабу.

10 фур завезли 200 тонн продуктів: крупу, соняшникову олію, згущене молоко, вівсяні пластівці, борошно, консерви із сардини, паштет, горох, цукор, макарони.

Ця автоколона пройшла всі блокпости й догляди з повним пакетом документів, який оформлено із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, та підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним. Із супровідними документами на вантаж можна ознайомитися за посиланням.

«Сьогоднішнє доставляння продуктів у Маріуполь дозволить сформувати запас наборів виживання на складі до кінця вересня. На сьогодні на мирній території Донбасу працюють понад 35 стаціонарних пунктів видавання. А в села на лінії зіткнення продовжують доставляти продукти мобільні бригади видавання, які за 3 місяці роботи вже відвідали 60 населених пунктів і видали 19 тисяч наборів. Попит там дуже високий. Й у вересні ми збільшили кількість видаваних наборів до 7000 на місяць, що дозволить допомогти максимальній кількості нужденних», — розповіла Євгенія Рзаева, керівник відділу дистрибуції Штабу Ріната Ахметова.

Станом на 10 вересня 2015 року Штаб Ріната Ахметова видав 4 млн 398 тис. дорослих і 321 тис. дитячих продуктових наборів з обох боків лінії зіткнення.