Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Маріуполя доставлені набори виживання від Штабу Ріната Ахметова

06.07.2015

Увечері, 6 липня, у Маріуполь прибула автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова для жителів населених пунктів, які розташовані на лінії зіткнення, і переселенців, що проживають на підконтрольній Україні території Донбасу.

19 великовантажних автомобілів доставили в логістичний центр Штабу в Маріуполі 380 тонн продуктів, з яких буде сформовано 25 тисяч дорослих наборів виживання і 6 тисяч дитячих наборів.

«Допомога призначена для переселенців на території, підконтрольній Україні. Окремо будуть працювати бригади мобільного видавання, які доставлять набори виживання в такі міста як-от Дзержинськ, Кірове, Новолуганське, Троїцьке, а також у невеликі населені пункти на лінії зіткнення», — розповів Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Ця автоколона має всі необхідні супровідні документи, що підтверджують склад вантажу і якість продукції. З документами можна ознайомитися на сайті Штабу за посиланням.

Це перша з двох автоколон Штабу, які упродовж липня заплановано відправити до Маріуполя. У планах на місяць — постачання на маріупольський склад 50 тисяч дорослих наборів виживання і 6 дитячих наборів для забезпечення місячного видавання в пунктах на лінії зіткнення й містах Донбасу на підконтрольній Україні території, де проживають переселенці.

До кінця липня Штаб Ріната Ахметова планує відправити на Донбас 2 Гуманітарні рейси, які доставлять понад 4900 тонн продуктів. Це дозволить сформувати 450 тисяч наборів виживання для дорослих і 39 тисяч дитячих наборів для мирних жителів у зоні АТО, людей, що залишилися на лінії зіткнення, а також для переселенців, які перебувають у містах Донецької та Луганської областей на підконтрольній українській владі території.

З планами постачання Гуманітарного штабу на найближчий тиждень можна ознайомитися тут.