Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Гуманітарного штабу Ахметова приходять сотні листів із подякою — ЗМІ

21.05.2015

Газета «Сегодня» підготувала матеріал про те, які подяки приходять на адресу Гуманітарного штабу й особисто Ріната Ахметова. Повний текст статті публікуємо нижче.

До Донецька прибула п’ята автоколона 19-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова. Цього разу доставили понад 600 тонн продуктів для мільйонів мирних жителів регіону. Щодня ті, хто отримує допомогу, надсилають листи Рінату Ахметову.

«На тлі закриття низки торговельних мереж на непідконтрольній території проблеми з продуктами там виникають дедалі частіше. Гуманітарний штаб на цьому тлі розуміє свою відповідальність і буде доставляти продукти регулярно і в тому обсязі, у якому необхідно. Рінат Ахметов неодноразово заявляв, що допомогу будуть доставляти стільки, скільки це буде необхідно», — сказав Максим Ровінський, волонтер Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

У цій колоні — 620 тонн продовольства. Із них сформують 50 тисяч продуктових наборів і 13,5 тисяч дитячих. У пакетах для малюків — овочеві та фруктові пюре, суміші та каші.

«Дитині 11 місяців. Нічого, крім допомоги, не отримуємо. Тому це для нас найважливіше, найголовніше», — говорить Тетяна, мешканка Донецька.

Сотні отримувачів гуманітарної допомоги залишають слова подяки Рінату Ахметову й висловлюють побажання. Найчастіше про головне — очікуванні миру й того дня, коли улюблений «Шахтар» знову зіграє на «Донбас Арені».

«Якби не Ахметов, то, думаю, нам було б важко всім. Особливо, пенсіонерам і мамам. Спасибі, що виділяють якісь кошти на це. І є час це все видавати й бажання допомагати людям», — зазначила Тетяна, мешканка Донецька.

Щодня десятки дзвінків і листів із подякою надходять і на гарячу лінію штабу. Тільки у квітні Рінату Ахметову подякували понад триста людей.

«Дядю Рінате, спасибі за допомогу». Такі листи, написані дітками з помилками, фотографії вилікуваних дітей, листи подяки, написані тремтячою рукою старих, приходять до нас у Гуманітарний штаб щодня. У нас сформувався архів таких подяк. Ці листи дуже важливі для Ріната Ахметова, і він передає всім величезне спасибі. Тому що кожний цей лист написаний від чистого серця, і допомога Ахметова теж щира й від чистого серця», — сказала Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Щодня на всіх пунктах з обох боків лінії зіткнення волонтери видають мирним жителям до 20 тисяч продуктових наборів. Зараз Гуманітарний штаб Ахметова працює на Донбасі у звичайному режимі.

«Останнім часом з’явилися чутки про те, що Гуманітарний штаб Ріната Ахметова припиняє свою діяльність. Від імені волонтерів Донецького гуманітарного штабу я хочу сказати, що ці чутки абсолютно безпідставні. Ми працювали, працюємо й будемо працювати доти, поки на Донбасі тривають військові дії», — запевнив Андрій Санін, керівник логістичного центру на «Донбас Арені».

Вже в суботу до Донецька вирушить ще одна колона з гуманітарною допомогою. Загалом у травні на Донбас доставлять 350 тисяч продуктових наборів і 42 тисячі дитячих.

ДЖЕРЕЛО