Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Донецька вирушила друга автоколона 19-го Рейсу Ріната Ахметова з продуктами для мирних жителів

14.05.2015

14 травня з Дніпропетровська до Донецька виїхала друга автоколона 19-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова з 15 великовантажних автомобілів із продуктами для мирних жителів Донбасу.

Після доставляння 300 тонн продуктів на складі в Донецьку буде сформовано 35 тисяч наборів виживання для дорослого мирного населення пільгових категорій Донецької та Луганської областей, яке перебуває на непідконтрольних територіях.

«Сьогодні в машинах те, що входить до 12-кілограмового пакета оновленого набору Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Це цукор, крупи, борошно, соняшникова олія, згущене молоко, консерви. Все те, що призначене людям, які отримують допомогу», — прокоментував відправлення колони до Донецька Максим Ровінський, волонтер Штабу Ріната Ахметова.

Гуманітарний вантаж, який їде сьогодні на Донбас, відповідає всім нормам якості та має реєстрацію в Міністерстві соціальної політики.

З урахуванням цієї колони, цього тижня Гуманітарний штаб планує відправити до Донецька 2 автоколони 19-го Рейсу, які доставлять продукти для формування 85 тисяч наборів виживання для дорослих і 11 дитячих наборів.

Всього у травні заплановано доставити на Донбас продукти для формування 350 тисяч наборів виживання для дорослих і 42 тисяч дитячих наборів для мирних жителів Донецької й Луганської областей з обох боків лінії зіткнення.