Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Донецька виїхала найбільша у квітні колона Рейсу Ріната Ахметова

10.04.2015

Сьогодні, 10 квітня, з Дніпропетровська до Донецька виїхала найбільша у квітні автоколона Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова. 42 великовантажні автомобілі доставлять на Донбас 840 тонн продуктів: крупи, м’ясні та рибні консерви, вівсяні пластівці, борошно, цукор, соняшникову олію, згущене молоко, пряники й дитяче пюре.

Доставляння продуктів цієї автоколони дозволить волонтерам сформувати 80 тисяч наборів виживання для людей похилого віку, інвалідів, багатодітних матерів та інших пільгових категорій громадян, а також 8 тисяч дитячих наборів.

Весь благодійний вантаж у межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова перед відправленням на Донбас пройшов реєстрацію в Міністерстві соціальної політики, згідно з останніми вимогами законодавства, як гуманітарна допомога. Перед виїздом машини й вантаж пройшли моніторинг представниками добровольчих батальйонів і опломбування у присутності ЗМІ.

Гуманітарна допомога, яку везе найбільша у квітні автоколона Гуманітарного рейсу, призначена для мирних жителів, які перебувають у зоні АТО, а також мирним переселенцям на території Донецької та Луганської областей, підконтрольній українській владі.

Нагадаємо, всього у квітні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує доставити мирному населенню Донбасу 500 тисяч наборів для виживання і 30 тисяч дитячих наборів. Для цього упродовж місяця на Донбас вирушать 10 автоколон — 8 до Донецька і 2 колони до Маріуполя.