Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Донецька та Маріуполя доставлено набори виживання від Штабу Ріната Ахметова

03.08.2015

3 серпня, у Донецьк і Маріуполь прибули 2 автоколони з продуктами від Штабу Ріната Ахметова для мирних жителів Донецької й Луганської областей з обох боків лінії зіткнення.

11 великовантажних автомобілів доставили в логістичний центр на «Донбас Арені» в Донецьку 220 тонн продуктів, з яких буде сформовано 20 тисяч дорослих наборів виживання для мирних жителів, які залишилися на не підконтрольній Україні території Донбасу.

Ще одна автоколона доставила в Маріуполь дитяче харчування для формування 7 тисяч наборів виживання для малюків-переселенців до 2-х років, які перебувають у містах Донбасу, підконтрольних українській владі, а також маленьких жителів на лінії зіткнення.

Обидві автоколони пройшли всі блокпости й догляди з повним пакетом документів, який оформлений із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, та підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним.

«Виконуючи умови єдиного графіка доставляння допомоги за лінію дотику, розробленого для всіх гуманітарних місій, які надають сьогодні допомогу Донбасу, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова змінив час виїзду автоколон із Дніпропетровська до Донецька. І тепер колона перебуває в дорозі приблизно 15 годин. Дотримання цього графіка дозволяє нам підтримувати безперебійну роботу пунктів видавання, які тільки на не підконтрольній Україні території видають приблизно 20 тисяч наборів виживання на день», — прокоментував Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Гуманітарний штаб робить усе можливе, щоб своєчасно забезпечувати продуктами харчування мирних жителів Донбасу. На цей момент функціонують 70 пунктів видавання допомоги від Штабу в Донецькій і Луганській областях з обох боків лінії зіткнення. А у віддалені населені пункти продукти продовжують доставляти мобільні бригади, які за 2 місяці роботи вже відвідали 100 сіл і маленьких міст.

У серпні 2015 року Штаб планує відправити на Донбас ще 2 гуманітарні рейси. За підсумками поставляння в логістичних центрах Донецька й Маріуполя заплановано сформувати 395 тисяч дорослих і 39 тисяч дитячих наборів виживання.