Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Донецька прибула найбільша з початку 2015 року автоколона в межах 16-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова

14.03.2015

Сьогодні, 14 березня, о 20:00 найбільша з початку року автоколона з гуманітарною допомогою від Штабу Ріната Ахметова прибула до логістичного центру Штабу на стадіоні «Донбас Арена» в Донецьку. 47 великовантажних машин у межах 16-го Гуманітарного рейсу доставили продукти, які увійдуть у продуктові та дитячі набори. Це кілька видів круп, соняшникова олія, кільку, тушонку, кукурудзу, вівсяні пластівці, цукор, згущене молоко, дитяче харчування.

«Гуманітарний штаб Ріната Ахметова відправив до Донецька найбільшу з початку року автоколону з благодійною допомогою для мирних жителів Донецької й Луганської областей. 47 машин доставили 900 тонн продуктів — це 75 тисяч «наборів для виживання». Ви знаєте, що сьогодні в містах зони АТО велика проблема з продовольством, і допомога від Ріната Ахметова зараз дуже затребувана. Ми спостерігаємо збільшення кількості сімей із дітьми віком до 2-х років і літніх людей, які вперше звертаються по допомогу, і Гуманітарний штаб готовий надати для них продукти», — розповів Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» у Штабі Ріната Ахметова.

Перед відправленням до Донецька, автоколона пройшла перевірку й опломбування у присутності представників ЗМІ та батальйону «Дніпро-1». Також весь благодійний вантаж у межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова пройшов реєстрацію в Міністерстві соціальної політики, згідно з останніми вимогами законодавства, як гуманітарна допомога. З усіма необхідними пропускними документами автоколона пройшла українську «митницю» і всі блокпости.

Далі на «Донбас Арені» волонтери ФК «Шахтар» розвантажать продукти, наклеять на кожну одиницю спеціальний стикер «Благодійна допомога. Не для продажу», після чого продуктові та дитячі набори сформують і розвезуть на пункти видавання в Донецькій і Луганській областях. Допомога призначена для мирних жителів, які перебувають у зоні АТО, на території, підконтрольній українській владі, а також у населених пунктах на лінії вогню.

Нагадаємо, всього в березні, у межах 16-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова, на Донбас заплановано відправити 5 автоколон. Це 202 фури, які доставлять 250 тисяч продуктових наборів і 30 тисяч дитячих наборів для мирних жителів Донецької та Луганської областей.