Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Донецька прибула фінальна у квітні автоколона Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова

29.04.2015

Сьогодні, 29 квітня, до Донецька прибула фінальна у квітні автоколона з продуктами для мирних жителів Донбасу від Штабу Ріната Ахметова. Також ця колона завершила 18-й Гуманітарний рейс.

26 великовантажних автомобілів доставили до Донецька 520 тонн продуктів: цукор, борошно, крупи, макарони, рибні консерви, паштет, вівсяні пластівці, згущене молоко, дитячі каші. Також до вантажу було включено консерви із сардини. Вони увійдуть до наборів виживання замість тушонки, яку повернули постачальнику через незадовільну якість.

Із доставлених сьогодні до логістичного центру Штабу на «Донбас Арені» продуктів волонтери ФК «Шахтар» найближчим часом зберуть 45 тисяч наборів виживання, попередньо наклеївши на кожну одиницю продуктів стикери «Благодійна допомога. Не для продажу».

Весь благодійний вантаж у межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова відповідає всім нормам якості, і перед відправленням на Донбас пройшов реєстрацію в Міністерстві соціальної політики, згідно з останніми вимогами законодавства, як гуманітарна допомога.

З усіма необхідними пропускними документами сьогоднішня автоколона дорогою до Донецька пройшла українську митницю й усі блокпости. Із супровідними документами на вантаж можна ознайомитися за посиланням.

Гуманітарна допомога, яку сьогодні доставили до Донецька, призначена для найбільш соціально незахищених категорій мирного населення зони проведення АТО в Донецькій і Луганській областях.

Всього у квітні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова відправив на Донбас 10 автоколон із понад 6 тисячами тонн продуктів. Інтенсивне постачання забезпечило формування 500 тисяч наборів виживання і 30 тисяч дитячих наборів для мирних жителів Донецької й Луганської областей.