Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Донецька прибула друга автоколона 19-го Рейсу Ріната Ахметова з продуктами для мирних жителів

14.05.2015

14 травня, о 18:00, до Донецька прибула друга автоколона 19-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова з продуктами для мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають на непідконтрольних територіях.

15 великовантажних автомобілів доставили на склад Штабу 300 тонн продуктів для оновлених наборів виживання: цукор, крупи, горох, борошно, вівсяні пластівці, макарони, соняшникову олію, згущене молоко, сіль, консерви із сардини, паштет.

Із цих продуктів волонтери зберуть 35 тисяч наборів виживання для дорослого мирного населення пільгових категорій Донецької та Луганської областей, яке перебуває на непідконтрольних територіях: старих, інвалідів, малозабезпечених та ін.

Штаб Ріната Ахметова вже 10 місяців регулярно доставляє й видає продукти мирним жителям у понад 60 містах Донбасу. Сьогодні в одному з пунктів Штабу видали 3-мільйонний за рахунком набір виживання. Інфографіку про те, хто й де отримує продуктову допомогу від Штабу Ахметова з обох боків лінії зіткнення, можна подивитися тут.

Весь благодійний вантаж у межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова відповідає нормам якості, і перед відправленням на Донбас пройшов реєстрацію в Міністерстві соціальної політики, згідно з останніми вимогами законодавства, як гуманітарна допомога.

З усіма необхідними пропускними документами автоколона сьогодні пройшла українську митницю і всі блокпости. Із супровідними документами на вантаж можна ознайомитися за посиланням.

З урахуванням цієї колони, цього тижня Гуманітарний штаб відправить до Донецька 2 автоколони 19-го Рейсу з продуктами, що дозволить сформувати 85 тисяч наборів виживання для дорослих і 11 дитячих наборів для жителів зони АТО. Також одна автоколона із 36 тисячами продуктових наборів для дорослих і дітей 13 травня прибула до Маріуполя. Ці набори найближчим часом видадуть переселенцям на підконтрольній Україні території й мирним жителем міст на лінії зіткнення.

Всього у травні заплановано доставити на Донбас продукти для формування 350 тисяч наборів виживання для дорослих і 42 тисяч дитячих наборів для мирних жителів Донецької й Луганської областей з обох боків лінії зіткнення.