Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Для мене це дуже важлива підтримка»: Фонд Ріната Ахметова допоміг у лікуванні важкопораненого мешканця Покровська

22.02.2024

Ігор Виноградов мав дві піцерії у Маріуполі, де з першого ж дня повномасштабної війни переформатував роботу на волонтерську. Після евакуації відкрив заклад у Покровську, де частину продукції роздає нужденним. Під час обстрілу міста Ігор отримав безліч поранень, йому перебило нерви обличчя та щелепу, одне вухо втратило слух. Фонд Ріната Ахметова допоміг 49-річному чоловіку, профінансувавши складне лікування.

«Пів року пройшло... Сил немає досі, навіть відкрити пляшку води. Хоча, якби не лицьовий нерв, то по мені, мабуть, видно не було б, що щось сталося. Я ще лікуюся, намагаюся відновити здоров’я. І допомога від Фонду Ріната Ахметова мені дуже важлива», — зізнається Ігор.

Того дня він був у своїй піцерії в Покровську, коли дружина подзвонила та сказала, що «прилетіло» у сусідній будинок. Ігор побіг допомагати витягувати з-під завалів людей. Друга ракета втрапила у будівлю готелю, метрів за 20 від нього.

«Одразу в очах темрява. За долі секунди думка — це все? Кінець? Намагаюся очі відкрити — не можу. Пробую встати, не виходить. Рятувальники допомогли встати, і я пішов додому, адже там могла бути дружина. Побачив, що тривожної валізи немає... Вийшов — стоїть машина швидкої. І я просто заліз у неї», — пригадує події Ігор.

За словами лікарів, це диво, що людина з такими пораненнями вижила. Позаду — тиждень у реанімації, потім — десять операцій. Тепер Ігор намагається відновити постраждалі нерви обличчя, щелепу та слух. Його піцерія у Покровську працює, попри обстріли допомагаючи людям. А сам він твердо вірить у Перемогу.

У рамках програми «Лікування та реабілітація поранених дорослих» Фонд надає допомогу мешканцям України, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів житлових районів: це лікування, реабілітація, психологічна допомога тощо.

Якщо вам чи тим, кого ви знаєте, потрібна допомога, пишіть в месенджер Фонду https://m.me/AkhmetovFDU або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 800 509 001 (лінія працює з понеділка по п’ятницю).