Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Діти з Донбасу в захваті від зустрічі з Ніком Вуйчичем

08.04.2016

7 квітня за ініціативи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова тридцять дітей із Донбасу, що проходять реабілітацію в таборі «Лісова застава» під Києвом, побували на зустрічі з легендарним австралійським меценатом, мотиваційним оратором і письменником Ніком Вуйчичем.

Нік відомий тим, що народився без усіх кінцівок. Проте, він живе повноцінним життям, і вважає своєю місією навчити інших «не опускати рук» за жоднихобставин. До Києва Вуйчич приїхав спеціально для того, щоб надихнути українців, подарувати їм надію на майбутнє, а також звернути увагу молоді на пошук свого шляху в житті.

На сцену НСК «Олімпійського» Нік Вуйчич виїхав в інвалідному візку. Але своїм натхненням і оптимізмом він мотивував усіх присутніх у залі на подальше життя навіть у важкий для країни час.

«Я знаю, що ви переживаєте сьогодні. Для України це дуже складний період. І я не буду вам говорити: «О-кей! Піднімаємо собі настрій, все буде добре!» Важко бути позитивним, коли навколо так багато негативу. Але я хочу, щоб ви знали, що для вашого життя є надія», – почав свою промову Вуйчич.

У своєму виступі Нік підтримав усіх, хто постраждав за час збройного конфлікту на Донбасі. І навів свій особистий приклад – життя без рук і ніг може бути нормальним. Народившись із рідкісним спадковим захворюванням, Нік живе повноцінним життям. Не маючи рук і ніг, він грає у футбол, плаває, катається на скейті й серфі, стрибає з парашутом, працює на комп’ютері. Але найголовнішим досягненням свого життя Нік вважає красуню-дружину і двох чудових синів.

«Я завжди говорю людям, що жити в розбитій родині – це гірше, ніж бути без рук і ніг. Так, без рук і ніг важко, але ще складніше мати «серце інваліда». Відчувати себе самотнім. Жити без надії», – вважає Вуйчич.

Життя Ніка – яскравий приклад для наслідування й торжества сили волі. Він ніколи не втрачає почуття гумору й надію на краще. «Продовжуйте любити одне одного, підтримувати одне одного», – як напуття сказав Нік.

Після зустрічі з Вуйчичем діти з «Лісової застави» поділилися своїми враженнями:

«Він великий жартівник, дуже позитивна людина. Я давно знаю Ніка з відеозаписів в інтернеті. Чудово, що вдалося познайомитися ближче», – каже Семен.

«Мені сподобалося, що він вірить у себе завжди. І дає шанс людям повірити в самих себе», – вважає Владислав.

«Він молодець! Я майже весь виступ проплакала. Дуже зворушило те, про що говорив Нік. Навіть фразу записала: «Якщо шукати щастя у тимчасовому, воно і буде тимчасове!», – переконана Валентина.

«Для Гуманітарного штабу Ріната Ахметова діти, які проходять реабілітацію в «Лісовій заставі», – рідні діти. Багато з них, незважаючи на свій юний вік, відчули всі жахи війни. У деяких – загинули батьки. Будинки багатьох зруйновані і їм доводиться жити в підвалах. У складній для дитячої психіки ситуації, у якій вони опинилися, дуже важливо бачити приклад для наслідування. І Штаб Ріната Ахметова впевнений, що зустріч із Ніком Вуйчич, подарує цим дітям надію. І стане потужною мотивацією для того, щоб вони повірили у своє майбутнє», – сказала перед зустріччю Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.

Гуманітарний штаб ініціював зустріч дітей із Ніком і взяв на себе транспортні витрати, Olerom, компанія-організатор, виділила для дітей із Донбасу безплатні місця на заході.