Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Діти Донбасу продовжують отримувати допомогу благодійних організацій

30.10.2017

Кожна восьма дитина в Україні постраждала від військових дій на сході країни – за даними уповноваженого президента з прав дітей.

За словами Миколи Кулеби, 600 тисяч дітей проживають на непідконтрольній Україні території Донбасу, 100 тисяч людей живуть в зоні зіткнення. Ще 250 тисяч хлопчиків і дівчаток є вимушеними переселенцями. Таким дітям необхідна підтримка першочергово.

На території України працюють організації, які надають допомогу постраждалим дітям з Донецької та Луганської областей, а також із сімей вимушених переселенців. Серед них найбільші та найактивніші – Товариство Червоного Хреста України, ЮНІСЕФ, «Лікарі без меж», «Save the Children», «Карітас Україна» та інші.

Допомогу пораненим дітям продовжує також надавати Гуманітарний штаб Ріната Ахметова. В межах проекту «Реабілітація поранених дітей», який діє з березня 2016 року, допомогу отримали 80 потерпілих на Донбасі дітей. 71 дитина пройшла курс реабілітаційного лікування в санаторіях України, ще дев'ятьом були видані технічні засоби для відновлення і необхідні ліки.

«Гуманітарний штаб допомагає дітям із прифронтової зони, незалежно від району проживання. Більшість хлопчиків і дівчаток – 84,5% – родом з Донецької області. З Луганської області – 15,5%», – зазначила Ірина Темерко, керівник програми «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

За даними організації «Українська Гельсінська спілка з прав людини», за три роки війна на Донбасі забрала життя 88 дітей.