Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Чи можна усиновити дитину з іншої області?

31.10.2017

Досить часто фахівці програми «Сирітству – ні!» чують від потенційних усиновителів про те, що нібито не можна усиновити дитину з іншого регіону. Тому ми вирішили розвінчати цей міф.

У постанові Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2008 №905 « Про затвердження Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей », яка регулює питання усиновлення, сказано, зазначено, що для отримання інформації про дітей, які можуть бути усиновлені, кандидати в усиновлювачі мають право звернутися в службу у справах дітей за місцем їхнього обліку, служби у справах дітей обласних та Київської міської держадміністрацій та Мінсоцполітики.

Кандидати в усиновлювачі, які за результатами ознайомлення з інформацією про дітей, які перебувають на регіональному обліку, не виявили бажання отримати направлення для знайомства з дитиною, можуть звернутися в Мінсоцполітики для ознайомлення з інформацією про дітей, які перебувають на централізованому обліку. За бажанням їм також може бути призначена дата наступного ознайомлення з інформацією про дітей, які перебувають на регіональному обліку.

Тому, як бачимо, всиновлювати можна дитину з будь-якого регіону України.

ДЖЕРЕЛО