Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Бригади мобільної видачі допомагають жителям Ясинуватського району

16.04.2019

Сьогодні набори виживання Фонду Ріната Ахметова отримують жителі Нетайлового, Невельського, Північного, Пісків, Опитного, Водяного та Первомайського.

Наталія Чміль родом із Пісків. Влітку 2014 року вона разом із 8-річним сином Владом і чоловіком втікали від обстрілів із рідного селища в Нетайлове, у будинок батьків. Гадали, що їдуть ненадовго. Але через три місяці поїхали перевірити свою квартиру та зрозуміли: повертатися нема куди.

– Всю квартиру зрешетили осколки, меблі стали непридатними, обірвало шпалери, побило скло. Для життя квартира стала непридатною, але ми однаково сподівалися колись зробити там ремонт, вставити вікна. У грудні 2017 року  родичі були в Пісках, заїхали в наш будинок і побачили, що нашої квартири більше немає – всі стіни зруйновані, – розповіла Наталя.

Наталія так і живе в Нетайловому. Виховує двох синів. Старший ходить тут до школи, а молодшому нема ще й року. Продуктами сім’ї допомагає Фонд Ріната Ахметова.

– У житті намагаюся залишатися оптимістом – і Рінат Ахметов своєю підтримкою допомагає мені цю рису зберегти. Приємно разом із продуктами отримати й усвідомлення того, що у важкій ситуації з’являються люди, яким не все однаково, – каже Наталя.

Допомога Ріната Ахметова доставляється в 94 населених пункти прифронтової зони й уздовж лінії зіткнення. Мешканцям 87 сіл і селищ набори виживання привозять бригади мобільної видачі Фонду. Ще в семи містах і селищах Донбасу допомогу Ріната Ахметова можна отримати в стаціонарних пунктах видачі.