Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Боротися й перемогти! Історія 4-місячної дівчинки, яка подолала наслідки важких травм під час народження

01.03.2015

Маленька Аня, яка з’явилася на світ у Донецьку восени минулого року, оговталася від травм, отриманих під час важких пологів. Зараз малятко видужує й добре розвивається. Коли сталася біда, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова, після звернення мами, якнайшвидше закупив і доставив до реанімації однієї з донецьких лікарень необхідні препарати для стабілізації стану новонародженої Ані. Це в перші дні допомогло врятувати дитині життя.

У слухавці жвавий крик крихітної Ані. Час пізній, але спати їй ніяк не хочеться. Батьки безсилі. Знають, їхня дочка — боєць, і якщо вже чогось захоче — не відняти.

Наталка з радістю ділиться з нами новинами про здоров’я доньки. У них усе гаразд! Ростуть і розвиваються. Ну й вередують іноді. «Найстрашніше позаду. Ми впоралися. Тепер необхідно підтримувати стабільний стан організму, розвивати роботу суглобів, моторику ручок. За місяць потрібно пройти обстеження в кардіолога, і тоді стане зрозуміло, чи потрібно проходити підтримувальну терапію», — розповідає Наталка, мама дівчинки.

Аня народилася на початку жовтня 2014 року. Пологи були дуже важкими. Лікарі не виконали рекомендації своїх колег, які спостерігали за Наталкою під час вагітності, не зробили кесарів розтин і УЗД перед пологами. У плоду було туге обмотування пуповиною. К наслідок, новонароджена Аня отримала набряк мозку, легку ядуху й кишкову інфекцію.

Почалися довгі дні, години та хвилини боротьби за виживання. Дівчинка сама не їла й не дихала. Потрібні були дорогі ліки. По допомогу сім’я звернулася до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. «За лічені дні співробітники допомогли оформити документи й доставили препарати нам. Для нашої дівчинки це було порятунком. І найголовніше — так вчасно! Тоді в нас відлік ішов уже на години», — згадує Наталя.

Після виписування з пологового будинку деякий час молодій сім’ї довелося погостювати в рідних у Красному Лучі. Не могли залишатися під обстрілами в рідному місті з немовлям на руках. Але все ж повернулися. Рідні вулиці, стіни свого будинку, переконана Наталя, допомагають впоратися з жахом, що відбувається, тим, хто все ж вірить, що все владнається й настане остаточний мир.

Для команди Гуманітарного штабу ця історія — одна з особливих. Завдяки їхній чуйності та оперативності вдалося врятувати це крихітне життя. Маленька людина, що з’явився на світ у розпал військових дій у Донецьку, впоралася й перемогла обставини. Добрий приклад і натхнення для багатьох дорослих.