Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Благодійний Фонд "Розвиток України" проводить тренінг «Подолання бар’єрів в контролі туберкульозу"

14.10.2011

17-21 жовтня 2011 року, в рамках реалізації Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні», буде проведено тренінг «Подолання бар’єрів в контролі туберкульозу: роль адвокації, комунікації та соціальної мобілізації (АКСМ)».

Організаторами тренінгу виступили Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» за фінансової підтримки Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією та Програма оптимальних технологій в сфері охорони здоров’я (PATH) за фінансової підтримки USAID.

Мета тренінгу - посилення потенціалу фахівців, які працюють в програмах контролю туберкульозу на національному та місцевому рівнях та відповідають за впровадження заходів з АКСМ в рамках проекту Глобального фонду.

В тренінгу приймуть участь представники суб-реципієнтів Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» (далі Програма) за компонентами «адвокація», «комунікація» та «соціальна мобілізація», співробітники відділу АКСМ Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» (далі Фонд) та 27 регіональних АКСМ координаторів Програми з усіх регіонів України.

Учасників ознайомлять з сучасними підходами, основними поняттями та принципами адвокації, комунікації, та соціальної мобілізації в сфері контролю за туберкульозом. Сформують навички планування, впровадження та оцінки ефективності заходів з АКСМ для досягнення цілей національних та регіональних програм контролю за туберкульозом. Буде розроблено проекти спільних заходів з АКСМ та визначено потреби в координації зусиль організацій, що працюють в галузі протидії туберкульозу.

За результатами тренінгу учасники зможуть чітко усвідомлювати значення понять адвокації, комунікації та соціальної мобілізації, бачити взаємозв’язок та переваги їх комплексного застосування в рамках стратегії боротьби з туберкульозом, розуміти, як заходи з АКСМ сприятимуть виконанню стратегії «Зупинити туберкульоз» та завдань національної та регіональної програм по контролю за туберкульозом.


Прес-служба
Фонду Ріната Ахметова
«Розвиток України»