Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Безцінний проект: лікарі про автомобілі швидкої допомоги Фонду Ріната Ахметова

16.07.2019

Фонд Ріната Ахметова передав перші 30 з 200 автомобілів швидкої допомоги закладам охорони здоров’я у всіх регіонах України. Один із них тепер буде працювати в Донецькій області. Як розповів директор Донецького облцентру екстреної медичної допомоги Ігор Кияшко, за кермом нової швидкої буде не просто водій, а «екстрений медичний технік».

– Він буде повноцінно працювати в складі бригади екстреної медичної допомоги, щоб разом із лікарями, фельдшерами та парамедиками надавати допомогу пацієнтові як у салоні автомобіля, так і на місці події, – зазначив Ігор Кияшко.

За його словами, швидкі Фонду Ріната Ахметова не поступаються тим, на яких працюють іноземні медики.

– Обладнання машин дасть змогу своєчасно надавати допомогу в разі серцевих нападів. Також в автомобілі є обладнання для транспортування людей, які постраждали в дорожньо-транспортних пригодах, – тих, хто дістав переломи. По-справжньому безцінний проект! Щиро дякуємо Фонду Ріната Ахметова за таку важливу та масштабну акцію, – сказав Ігор Кияшко.

З 2007 року Фонд реалізував ряд проектів, які допомогли сотням тисяч українців зберегти своє здоров’я. Зокрема, допомогу отримали понад 120 000 осіб у рамках програм «Рак виліковний» і «Стоп туберкульоз». Фонд єдиний в Україні щороку надає підтримку дітям Донбасу в рамках таких проектів, як «Здорове серце», «Реабілітація поранених дітей», «Ліки дітям», «Тепер я чую».

Тільки на Донбасі за останні п’ять років завдяки допомозі Ріната Ахметова були врятовані життя понад 1 000 000 людей.