Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Бахмут отримав сучасний апарат ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

11.06.2020

У середу Бахмутська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування отримала сучасний апарат штучної вентиляції легенів. Він буде використовуватися для лікування хворих з тяжкими ускладненнями від COVID-19. Устаткування Фонд Ріната Ахметова передав медикам спільно з SCM. Загалом Фонд закупив для українських медичних закладів 200 суперсучасних апаратів ШВЛ.

– На сьогоднішній день ми доставили в Україну 32 апарати. Це найбільша партія ШВЛ, привезена ​​в нашу країну з початку карантину. Вони будуть розподілені між опорними державними лікарнями Львівської, Івано-Франківської, Донецької та Луганської областей. Частина апаратів отримають зовсім невеликі міста, такі як Бахмут, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Мер Бахмута Олексій Рева подякував Фонду Ріната Ахметова за підтримку:

– Мені дуже приємно бути присутнім на такій важливій, відповідальній події. Хочу висловити подяку від жителів Фонду Ріната Ахметова та Засновнику Рінату Ахметову за таку необхідну і потрібну допомогу – апарат ШВЛ. Це здоров'я наших працівників. Це здоров'я громадян. І ми думаємо, що наші працівники охорони здоров'я будуть використовувати цей апарат, щоб рятувати сотні, тисячі жителів. Упевнений, що завдяки спонсорам, в тому числі Фонду Ріната Ахметова, на території Бахмутської громади переможемо COVID-19. Вельми дякую вам.

Головна лікарка КНП «Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Світлана Мельникова розповіла, що обладнання такого класу надходить в Бахмут вперше:

– Наша лікарня визнана опорним закладом. Це велика відповідальність. Ми зобов'язані надати якісну медичну допомогу. Для цього потрібен кваліфікований персонал і сучасне обладнання. У нас є 25 апаратів ШВЛ, але вони середнього класу. Висловлюю Фонду Ріната Ахметова слова подяки від усього колективу, всіх городян за цей подарунок. Цей апарат допоможе рятувати життя.

Представник SCM у Донецькому обласному штабі боротьби з коронавірусом Олександр Вишняков вручив лікарям Бахмутської багатопрофільної лікарні сертифікати про успішне закінчення онлайн-навчання роботі з сучасними апаратами ШВЛ, що проводив Фонд Ріната Ахметова спільно з МОЗ та Асоціацією анестезіологів України. У першому вебінарі взяли участь понад 800 лікарів з усієї країни. Також Фонд спільно з Міністерством цифрової трансформації створив навчальний серіал «Як працюють апарати ШВЛ», який переглянули понад 170 000 разів.

– Рінат Ахметов об'єднав зусилля всіх бізнесів групи SCM, щоб надати допомогу своїй батьківщині, своїй країні та своїм землякам. 300 мільйонів гривень, які він виділив, це порятунок життів лікарів, дітей та дорослих. Фонд передав Донецькій області 100 000 експрес-тестів, аналізатор проб і засоби індивідуального захисту. Сьогодні ми передаємо обладнання, що рятує життя – апарати ШВЛ, – сказав Олександр Вишняков. Він також повідомив, що всі медики відділення інтенсивної терапії отримають у подарунок від Фонду сертифікати на комплекти медичного спецодягу.

Директор департаменту охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації Володимир Колесник зазначив, що лікарня мала гостру потребу в обладнанні, яке передав Фонд:

– Врученням цих апаратів ми відкриваємо нову сторінку в співробітництві бізнесу і охорони здоров'я. Роблячи такий подарунок, Фонд Ріната Ахметова показує, що відповідальний бізнес не тільки створює робочі місця, а й піклується про здоров'я жителів нашої області та всієї України. Лікарня в Бахмуті – одна з тих, що вже стикнулася з цією хворобою. Тут лікувалися і продовжують лікуватися хворі на COVID-19. Ця апаратура зробить внесок у подолання цієї біди, що спіткала весь світ. Дякую Фонду Ріната Ахметова. Велике вам спасибі!

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти рятувати життя людей. Він реалізується в рамках програми Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, в рамках цієї програми був реалізований проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. У тому числі 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких залучені до боротьби з епідемією у всіх областях.

Детальніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в нашому спеціальному матеріалі.