Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколона з продуктами від Штабу Ахметова вже на «Донбас Арені»

26.06.2015

Увечері, 26 червня, автоколона з продуктами від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова прибула в логістичний центр Штабу на «Донбас Арені» в Донецьку.

Автоколона у складі 19 великовантажних машин доставила в Донецьк 380 тонн продуктів для мирних жителів Донбасу, які перебувають на не підконтрольній Україні території. Митний огляд і всі блокпости на шляху проходження автоколона пройшла з повним пакетом документів, який підтверджує якість продукції. Із ними можна ознайомитися тут.

19 великовантажних машин чекали можливості пройти митний огляд дві доби. Вчора через інтенсивні обстріли в районі Волновахи автоколона не змогла перетнути лінію дотику. Сьогодні в єдиному митному коридорі з машинами гуманітарної місії ООН колона Штабу Ахметова пройшла митницю.

Вже сьогодні на «Донбас Арені» волонтери ФК «Шахтар» розпочнуть розвантаження колони, і до понеділка буде сформовано 20 тисяч дорослих наборів виживання і 6 тисяч дитячих наборів.

Через труднощі з перетином лінії зіткнення Штаб Ріната Ахметова ухвалив рішення перейти на новий графік доставляння гуманітарної допомоги.

«Від завтра ми скорочуємо кількість автомобілів у колоні удвічі, але збільшуємо інтенсивність відправляння автоколон. Це дасть можливість швидше проходити пункт пропуску на лінії зіткнення разом з іншими гуманітарними місіями. У наступні 3 дні ми будемо відправляти в Донецьк по 15 машин із продуктами щодня. Отже, до кінця червня Штаб Ріната Ахметова має намір доставити на Донбас 50 тисяч наборів виживання для мирних жителів, які перебувають на не підконтрольній Україні території», — прокоментував Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Нагадаємо, на цей момент, через проблеми з доставлянням гуманітарних вантажів під час перетину лінії зіткнення, на непідконтрольних територіях пункти видавання наборів виживання від Штабу Ріната Ахметова працюють тільки в Донецьку.