Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколона з продуктами від Штабу Ахметова вирушила до Донецька через Артемівськ

17.06.2015

Сьогодні, 17 червня, рано вранці з Курахового до Донецька вирушила автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова. Автоколона буде перетинати лінію дотику в секторі «С» через КПП в Артемівську. До логістичного центру Штабу на стадіоні «Донбас Арена» 31 навантажена машина везе 620 тонн продуктів для формування 40 тисяч наборів виживання. Набори виживання призначені для дорослих мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають на не підконтрольних Україні територіях.

«Сьогодні нам треба пройти 6 блокпостів і один контрольно-пропускний пункт, на якому гуманітарний вантаж буде оглянуто фіскальною службою та організовано прикордонний контроль. Колона пересувається з повним пакетом необхідних документів і, найголовніше, що є наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним», — прокоментував Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

14 днів, через закриття блокпостів у секторі «Б» і недопуск 13 червня представниками добровольчого батальйону автоколони з продуктами через сектор «С», в Артемівську, Штаб Ріната Ахметова не міг доставити продукти для найбільш незахищених категорій мирних громадян за лінією дотику. Весь цей час автоколона очікувала відправлення в Кураховому. На сьогодні відставання від планового графіка постачання становить 175 тисяч дорослих наборів виживання і 22 тисячі дитячих наборів.

Якщо автоколона сьогодні перетне лінію дотику й доставить продукти в Донецьк, це дозволить сформувати 40 тисяч наборів виживання й відновити видавання допомоги на не підконтрольних українській владі територіях Донбасу. На сьогодні там закрито 25 із 30 пунктів видавання. Інформацію про можливе відновлення видавання допомоги дивіться на нашому сайті.