Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколона з продуктами від Штабу Ахметова прибула до Маріуполя

09.06.2015

9 червня до Маріуполя прибула автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова для мирних жителів Донбасу, яка мала слідувати з Дніпропетровська до Донецька. Рішення відправити цю колону в Маріуполь — вимушене через неможливість доставити гуманітарну допомогу до Донецька через закриття блокпостів у секторі «Б».
 
У логістичний центр у Маріуполі 16 великовантажних автомобілів доставили 320 тонн продуктів. З цукру, крупи, гороху, борошна, вівсяних пластівців, макаронів, соняшникової олії, згущеного молока, солі, консервів із сардин, паштету буде сформовано 25 тисяч дорослих наборів виживання. Цю допомогу отримають пільгові категорії переселенців, що проживають на підконтрольній Україні території Донбасу, і мирні місцеві жителі з населених пунктів на лінії зіткнення.

Автоколона має всі необхідні супровідні документи, що підтверджують якість продукції, з якими можна ознайомитися за посиланням.

Весь благодійний вантаж у цій колоні і в межах усього Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова відповідає всім нормам якості, і перед відправленням на Донбас пройшов реєстрацію в Міністерстві соціальної політики, згідно з останніми вимогами законодавства, як гуманітарна допомога. 
 
Унаслідок загострення військового конфлікту й закриття пропускних пунктів під Донецьком Гуманітарний штаб вже тиждень не може доставити продукти до логістичного центру на «Донбас Арені» для найбільш соціально незахищених категорій мирних жителів Донбасу на не підконтрольних українській владі територіях.
 
За цей час не було здійснено планові постачання 175 тисяч дорослих наборів виживання і 10 тисяч дитячих наборів. У Кураховому чекає на відправлення ще одна автоколона з 26 машин, яка зупинила свій рух ще 3 червня. У зв’язку з цим, на не підконтрольних Україні територіях закінчуються запаси наборів виживання. 9 червня вже закрився пункт із видавання дитячих наборів на «Донбас Арені». В інших пунктах видавання в містах на не підконтрольній Україні території волонтери Гуманітарного Штабу роздають залишки запасів наборів виживання.
 
Гуманітарний штаб Ріната Ахметова надіслав листа до Генштабу ЗС України з проханням посприяти і пропустити гуманітарні вантажі через сектори «Б» або «С» найближчим часом.