Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколона з продуктами від Штабу Ахметова повернулася до Курахового — завтра чергова спроба потрапити до Донецька

11.06.2015

Автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова для мирних жителів Донбасу повернулася до Курахового. Вранці, 11 червня, була зроблена ще одна спроба вирушити до Донецька.

Пункт пропуску в секторі «Б», поблизу Мар’їнки, ненадовго відновив роботу, але поки машини прибули на митний огляд — знову закрився через поновлення обстрілів.

«Зараз усі 26 машин знову повернулися до Курахового. До 20:00, закінчення періоду пропуску через лінію дотику, блокпост так і не відновив роботу. Ми сподіваємося, що завтра вранці пункт пропуску відкриється, і ми будемо знову намагатися потрапити до Донецька», — прокоментував ситуацію Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Унаслідок закриття пунктів пропуску в секторі «Б» вже 9 днів Штаб Ріната Ахметова не може доставити до Донецька продукти для мирних жителів Донецької й Луганської областей, які залишилися на не підконтрольних українській владі територіях. У зв’язку зі зривом планового постачання продуктів у логістичний центр Гуманітарного Штабу на стадіоні «Донбас Арена» сьогодні третина пунктів видавання в зоні АТО не відкрилася.