Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколона з продуктами від Штабу Ахметова до ранку залишається в Кураховому

12.06.2015

Автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова після чергової невдалої спроби перетнути лінію дотику, повернулася до Курахового. Пункт пропуску під Мар’їнка упродовж дня так і не відновив роботу.

«Автоколона з 26 машин залишиться на ніч у Кураховому. Завтра ми будемо чекати інформацію про відновлення пропуску через блокпост у секторі «Б», поблизу Мар’їнки, і будемо готові оперативно виїхати для проходження митного контролю», — прокоментував Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Ця автоколона вже 10-й день через закриття блокпостів у секторі «Б» не може доставити до Донецька продукти для мирних жителів Донбасу, які залишилися на не підконтрольних українській владі територіях.

У зв’язку зі зривом планового постачання продуктів у логістичний центр Гуманітарного Штабу на стадіоні «Донбас Арена» закінчуються запаси наборів виживання. Сьогодні закрилися 17 із 27 пунктів видавання допомоги від Штабу Ахметова на не підконтрольних Україні територіях Донецької області.