Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколона з продуктами від Штабу Ахметова чекає огляду на КПП під Артемівськом

17.06.2015

Автоколона із 31 великовантажної машини з продуктами від Штабу Ріната Ахметова зараз очікує митного огляду на контрольно-пропускному пункті «Зайцеве» під Артемівськом.

«Згідно з новим порядком СБУ, всі водії колони здають паспорти для внесення в базу, і до того, як 31 паспорт не буде оброблено, фіскальна служба не розпочинає огляд вантажу», — розповів Григорій Колдунов, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Сьогодні, 17 червня, рано вранці ця автоколона вирушила з Курахового до Донецька із 620 тоннами продуктів від Штабу Ріната Ахметова для дорослих мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають на не підконтрольних Україні територіях.

Колона має повний пакет необхідних документів та наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним.

Якщо автоколона сьогодні перетне лінію дотику й доставить продукти в Донецьк, це дозволить сформувати 40 тисяч наборів виживання й відновити видавання допомоги на не підконтрольних українській владі територіях Донбасу. На сьогодні там закрито 25 із 30 пунктів видавання.

Нагадаємо, 14 днів, через закриття блокпостів у секторі «Б» і недопуск 13 червня на цьому ж блокпосту під Артемівськом представниками добровольчого батальйону автоколони з продуктами, Штаб Ріната Ахметова не міг доставити продукти для найбільш незахищених категорій мирних громадян за лінією дотику. Весь цей час автоколона очікувала відправлення в Кураховому.