Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколона з продуктами для жителів міст на лінії зіткнення виїхала до Маріуполя

06.07.2015

Вранці, 6 липня, з Дніпропетровська до Маріуполя виїхала автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова для жителів населених пунктів, які розташовані на лінії зіткнення й переселенців, що проживають на підконтрольній Україні території Донбасу.

19 великовантажних автомобілів везуть до логістичного центру Штабу в Маріуполі 380 тонн продуктів. Цукор, крупи, горох, борошно, вівсяні пластівці, макарони, соняшникова олія, згущене молоко, сіль, консерви із сардин, паштет — з цих продуктів буде сформовано 25 тисяч дорослих наборів виживання. Також у складі вантажу дитячі овочеві та фруктові пюре, дитячі каші й суміші, вівсяні пластівці й манна крупа для формування 6 тисяч дитячих наборів.

Це перша з двох автоколон Штабу, які упродовж липня відправлять до Маріуполя. У планах на місяць — постачання на маріупольський склад 50 тисяч дорослих наборів виживання і 6 дитячих наборів для забезпечення місячного видавання в пунктах на лінії зіткнення й містах Донбасу на підконтрольній Україні території, де проживають переселенці.

До кінця липня Штаб Ріната Ахметова планує відправити на Донбас 2 Гуманітарні рейси, які доставлять понад 4900 тонн продуктів. Це дозволить сформувати 450 тисяч наборів виживання для дорослих і 39 тисяч дитячих наборів для мирних жителів у зоні АТО, людей, що залишилися на лінії зіткнення, а також для переселенців, які перебувають у містах Донецької та Луганської областей на підконтрольній українській владі території.

З планами постачання Гуманітарного штабу на найближчий тиждень можна ознайомитися за посиланням.