Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколона з наборами виживання від Штабу Ахметова вирушила до Маріуполя

13.05.2015

Вранці 13 травня з Дніпропетровська до Маріуполя виїхала перша травнева автоколона 19-го Рейсу Ріната Ахметова з продуктами для переселенців на підконтрольних Україні територіях Донбасу й жителів міст на лінії зіткнення.

22 великовантажні автомобілі везуть 440 тонн продуктів для оновлених наборів виживання: цукор, крупи, горох, борошно, вівсяні пластівці, макарони, соняшникову олію, згущене молоко, сіль, консерви із сардини, паштет, дитячі овочеві та фруктові пюре, дитячі каші й суміші, вівсяні пластівці, манну крупу.

Це доставляння продуктів дозволить волонтерам вже на складі в Маріуполі сформувати 30 тисяч наборів виживання для дорослих і 6 тисяч дитячих наборів.

«Допомога від штабу Ріната Ахметова, яка сьогодні вирушає до Маріуполя, призначена переселенцям і жителям міст на лінії зіткнення, у яких не фінансуються бюджетні виплати. Тим, хто найбільше потребує допомоги. Щомісяця таким людям Гуманітарний Штаб видає 50 тисяч наборів у 32 містах і районах Донецької та Луганської областей, підконтрольних Україні», — прокоментував відправлення колони Максим Ровінський, волонтер Гуманітарного штабу Ахметова.

Всього у травні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує доставити на Донбас продукти для формування 350 тисяч наборів виживання для дорослих і 42 тисяч дитячих наборів для мирних жителів Донецької й Луганської областей.

Станом на 12 травня 2015 року, понад 2 млн 930 тис. продуктових наборів вже видано дорослим мирним жителям Донецької та Луганської областей з обох боків лінії зіткнення.