Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколона з гумдопомогою від Штабу Ріната Ахметова й далі проходить митний огляд у Артемівську

18.06.2015

Частина автоколони Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова, яка вчора, 17 червня, не встигла перетнути лінію дотику до закриття блокпостів, проходить огляд на українській митниці. На цей момент 8 машин із 10 залишилися вже встигли пройти перевірку.

«Вчора з Курахового до Донецька виїхала 31 навантажена машина з допомогою від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Але пройти митний огляд в Артемівську встигла тільки 21, тому 10 фур залишилися на ніч в Артемівську. Ми очікуємо, коли вони пройдуть митницю, щоб у повному складі продовжити рух до Донецька», — повідомив Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Ця автоколона має доставити 620 тонн продуктів від Штабу Ріната Ахметова для дорослих мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають на не підконтрольних Україні територіях. Це 9-а спроба доставити продукти в Донецьк.

Нагадаємо, 15 днів через закриття блокпостів у секторі «Б» і недопуск автоколони 13 червня на цьому ж блокпосту під Артемівськом представниками батальйону ЗСУ «Патріот» Гуманітарний штаб Ріната Ахметова не міг доставити продукти для найбільш незахищених категорій мирних громадян за лінією дотику. Весь цей час автоколона перебувала в Кураховому й очікувала відправлення. За два тижні відставання від графіка планових постачань склало 175 тисяч дорослих наборів виживання і 22 тисячі дитячих наборів. На сьогодні в Донецькій і Луганській областях, за лінією дотику, закриті 25 із 30 пунктів видавання допомоги від Штабу Ахметова через відсутність запасів наборів виживання на складі в Донецьку.

Раніше Гуманітарний штаб Ріната Ахметова направив заяву про блокування допуску гуманітарних вантажів для мирного населення Донбасу за лінію дотику до органів влади і в українські представництва міжнародних місій, як-от ООН, ОБСЄ, Червоний Хрест, які також не можуть доставити гуманітарну допомогу. Штаб Ріната Ахметова виступив із закликом виробити й ухвалити чіткі та прозорі, позбавлені політики правила і процедури доставляння та розподілу гуманітарної допомоги на Донбас.