Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколона Штабу Ахметова пройшла митний огляд і прямує до Донецька

13.05.2016

Увечері, 13 травня, 19 фур Штабу Ріната Ахметова з гуманітарною допомогою пройшли митну і фіскальну перевірку на КПВВ «Зайцеве» і продовжують шлях до Донецька.

Автоколона везе 380 тонн гуманітарного вантажу для мирних жителів непідконтрольної території. З доставлених продуктів буде сформовано 20 тисяч дорослих та 18,3 тисячі дитячих наборів виживання. Всі машини мають необхідний пакет супровідних документів, що підтверджує якість і склад вантажу. З документами можна ознайомитися за посиланням.

Сьогодні на непідконтрольній території пункти видавання Штабу Ріната Ахметова частково зупинили роботу після видавання залишків на складах. Після закриття КПВВ «Новотроїцьке», через який проходили всі гуманітарні місії, доставляння допомоги на непідконтрольну територію припиняли на 2 тижні. Запаси в логістичному центрі закінчилися.

Гуманітарний штаб планує формувати набори виживання з доставлених 12–13 травня продуктів упродовж вихідних, щоб із понеділка відкрити всі пункти і видавати допомогу у штатному режимі.

Станом на 13 травня 2016 року Штаб Ріната Ахметова видав понад 7 млн 995 тисяч дорослих і дитячих продуктових наборів з обох боків лінії зіткнення.