Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколона Штабу Ахметова не пройшла КПП через обстріли — завтра нова спроба заїхати в Донецьк

25.06.2015

19 великовантажних автомобілів Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова не змогли сьогодні перетнути лінію дотику через пункт пропуску біля Волновахи.

Вранці, 25 червня, автоколона мала пройти митний огляд, але через обстріли поблизу Волновахи КПП так і не відкрився.

«Зараз колона гуманітарного рейсу відведена на безпечну відстань і завтра із самого ранку ми відновимо нашу спробу перетнути лінію дотику й доставити продукти харчування в Донецьк на «Донбас Арену». Ми знаємо, що наші земляки — мирні жителі Донбасу — вкрай потребують продуктів харчування, і ми будемо виконувати завдання, яке поставив Рінат Ахметов — допомагати нашим землякам», — прокоментувала Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.

Ця автоколона везе 380 тонн продуктів для мирних жителів Донбасу, які знаходяться на не підконтрольній Україні території. У разі успішного доставляння з цих продуктів волонтери в Донецьку оперативно сформують 20 тисяч дорослих наборів виживання і 6 тисяч дитячих наборів.

Вчора Штаб Ріната Ахметова здійснив тестове відправлення автоколони з продуктами для мирних жителів Донбасу через пропускний пункт у Волновасі. Увечері 24 червня вони перетнули лінію дотику, і доставили на донецький склад Штабу 15 тисяч наборів виживання.

Нагадаємо, на цей момент, через проблеми з доставлянням гуманітарних вантажів під час перетину лінії зіткнення, на непідконтрольних територіях пункти видавання наборів виживання від Штабу Ріната Ахметова працюють тільки в Донецьку.