Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Аріанна Хмельнюк про «Нову хвилю сучасного арт-самвидаву»

15.04.2014

Два дні як закінчився фестиваль «Книжковий Арсенал», перша велика культурна подія за останні пів року. Фестиваль вийшов дуже цікавим і насиченим, що також підтверджує його висока відвідуваність.

Видавничо-лекційний проект «Нова хвиля сучасного арт-самвидаву», ініційований інді видавництвом «NIICE», вимагав особливої підготовки, адже ми були дуже стиснуті рамками часу. Отримавши підтримку Фонду, ми встигли організувати поїздку до Берліну за книгами. Запросили лекторів з Німеччини, Чехії, Білорусі, Грузії та Росії. До речі, один із лекторів приїхав з Луганська. Його присутність для нас була дуже важливо.

Займатися розробкою та друком десяти художніх проектів було дуже цікаво, але й не просто. У природі самвидаву закладена свобода та обмін ідеями. Саме ці цінності є ядром нашого видавничого і лекційного проекту.

Тема самвидаву для нас дуже широка. Важливо розуміти що самвидав це амбіція і художня практика, а не тільки щось субкультурне. Тому проект мав такий насичений розклад і різноманіття тем – від дизайн-мислення і типографіки, поп-ап книги і постерів до менеджменту у видавничій справі та кураторських практик. Цей проект публіка фестивалю зустріла з великим інтересом та ажіотажем. Саме тому зовсім скоро ми продовжимо радувати нашу аудиторію новими ідеями і корисними зустрічами з інсайдерами творчих професій.