Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

АНОНС. Прес-конференція «Пересувна консультація фонду Ахметова буде обстежувати переселенців у Маріуполі»

14.10.2014

15 жовтня в Маріуполі в межах діяльності Гуманітарного штабу «Допоможемо» при фонді Ріната Ахметова розпочне роботу «Мобільна жіноча консультація». Жінки, які мають довідку тимчасового переселенця, упродовж місяця зможуть безкоштовно й анонімно пройти якісну комплексну діагностику для виявлення захворювань органів репродуктивної системи. У такий спосіб, Гуманітарний штаб у межах програми «Рак виліковний» фонду Ріната Ахметова починає акцію з обстеження до Всеукраїнського дня боротьби з раком грудної залози (20 жовтня).

З нагоди старту акції завтра, 15 жовтня, 10:00–11:00, у Маріупольському міському онкоцентрі, біля пересувного комплексу, відбудеться прес-конференція за участю заступника міського голови Маріуполя Тетяни Ломакіної, головного лікаря Маріупольського онкодиспансеру Сергія Волошина, керівника громадської організації «Промінь надії» Олени Філь і керівника програми «Рак виліковний» фонду Ріната Ахметова Вікторії Миколаюк.

 

Графік роботи комплексу:

15 жовтня — 15 листопада 2014 року, щодня, з 9.00 до 15.00.

Адреса: Маріуполь, Міський онкодиспансер, проспект Леніна, 80 (Медмістечко).

Обстеження буде доступне жінкам будь-якого віку, які мають довідку про те, що вони є тимчасовими переселенцями, зареєстровані як такі, що проживають у Маріуполі, а також жінкам із сімей у складних життєвих ситуаціях, що стоять на обліку в міській соцслужбі.

Додаткову інформацію про запис і можливості обстеження в Мобільній жіночій консультації можна отримати за телефоном гарячої лінії 0 800 50 9001 (безкоштовно з усіх телефонів).

Із питань акредитації ЗМІ на прес-конференцію звертатися за тел.: +38 097 529 48 48.

 

Довідка:

Мобільна жіноча консультація (МЖК) — це спеціалізований 18-метровий автопоїзд, створений за європейським зразком для комплексного обстеження органів репродуктивної системи у 5000 жінок на рік. Усередині цієї клініки на колесах є два спеціалізовані кабінети — гінекологічний — з апаратом УЗД, кольпоскопом, інвентарем для забирання цитологічного матеріалу, і мамологічний кабінет — де жінкам роблять мамографію — рентгенологічне обстеження грудних залоз. По суті, виходячи з такої клініки, жінка має повне уявлення про своє здоров’я. За півтора року роботи понад 4000 жінок пройшли обстеження у МЖК, у багатьох із них були виявлені злоякісні новотвори на ранніх стадіях або доброякісні процеси, хронічні гінекологічні захворювання. Всіх їх направили до спеціалізованих лікувальних установ для проходження подальшого лікування.

 

Відео-тур МЖК: http://getpano.com/pano/2013/business/health/mgc_fura/

Гуманітарний штаб «Допоможемо» при Фонді Ріната Ахметова працює за чотирма напрямами: евакуація людей із зони військових дій; розміщення переселенців; надання гуманітарної, зокрема, медичної, допомоги; надання адресної допомоги.