Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

АНОНС. 9 червня Штаб Ахметова відправить до Донецька нову автоколону з наборами виживання

08.06.2015

9 червня, у вівторок, з Дніпропетровська до Донецька Штаб Ахметова планує відправити нову автоколону Гуманітарного рейсу з продуктами. У Гуманітарному штабі розраховують на те, що пропускні пункти в секторі «Б» відновлять свою роботу й автоколоні вдасться доставити набори виживання в логістичний центр у Донецьку.

Через закриття блокпостів 3 червня і зрив плану доставляння продуктів на складі в Донецьку закінчуються запаси продуктових наборів. Цієї допомоги гостро потребують найбільш соціально незахищені категорії населення, які перебувають у зоні АТО. За оцінками ООН, за лінією дотику залишається понад 3 млн людей, велика частина з яких зазнає суттєвих труднощів із доступом до продуктів. З них 365 тисяч старих і 40 тисяч дітей — це одержувачі допомоги від Гуманітарного Штабу Ріната Ахметова. Щомісяця набори виживання від Штабу отримують приблизно 500 тисяч людей з обох боків лінії зіткнення.

У зв’язку з цим Штаб Ахметова готує нову автоколону з 16 великовантажних автомобілів і планує доставити в Донецьк 320 тонн продуктів, що дозволить сформувати 25 тисяч наборів виживання для найбільш соціально незахищених категорій мирного населення Донецької та Луганської областей, які перебувають у зоні АТО, і відновити видавання допомоги.

Виїзд автоколони заплановано з Дніпропетровська на 8:00.

Гуманітарний штаб запрошує журналістів, представників Дніпропетровської обласної державної адміністрації, ДСНС, МВС та міжнародних організацій узяти участь у моніторингу та опломбуванні машин перед відправленням, супроводі автоколони на всьому маршруті з Дніпропетровська до Донецька.

Початок моніторингу машин завтра, 9 червня, о 7:30 за адресою: м Дніпропетровськ, вул. Маршала Малиновського, 121.

Автоколона має необхідні документи, що підтверджують якість продукції, і пропуску для перетину українського митниці та всіх блокпостів на шляху прямування. Також до міністерств і силових відомств надіслано всі необхідні листи й пакети документів.

Ця автоколона завтра вранці має приєднатися до 26 машин, які перебувають у Павлограді, і вже тиждень чекають відправлення до Донецька. Гуманітарний штаб чекає поновлення пропускного режиму в районі Мар’їнки, і готовий оперативно відправити об’єднану колону з 42 машин із продуктами в логістичний центр у Донецьку. Отже, Штаб планує доставити загалом 840 тонн продуктів для формування 55 тисяч наборів виживання для мирних жителів Донбасу на не підконтрольних Україні територіях.