Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

АНОНС. 3 червня до Донецька вирушить перша в червні автоколона Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова

02.06.2015

3 червня, у середу, з Дніпропетровська до Донецька вирушить перша в червні автоколона 20-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова з продуктами для дорослого мирного населення Донецької та Луганської областей на не підконтрольних Україні територіях.

39 великовантажних автомобілів доставлять до логістичного центру Штабу на «Донбас Арені» 788 тонн продуктів: цукор, крупу, горох, борошно, вівсяні пластівці, макарони, соняшникову олію, згущене молоко, сіль, консерви із сардини, паштет.

Це доставляння продуктів дозволить волонтерам вже в Донецьку сформувати 50 тисяч наборів виживання. Ця допомога призначена для найбільш соціально незахищених категорій мирного населення Донецької та Луганської областей, які перебувають у зоні АТО: старих, матерів-одиначок, інвалідів, дітей-сиріт та ін.

Виїзд автоколони заплановано з Дніпропетровська на 8:00.

Гуманітарний штаб запрошує журналістів, представників Дніпропетровської обласної державної адміністрації, ДСНС, МВС та міжнародних організацій узяти участь у моніторингу та опломбуванні машин перед відправленням, супроводі автоколони на всьому маршруті з Дніпропетровська до Донецька.

Початок моніторингу машин завтра, 3 червня, о 7:30 за адресою: г. Дніпропетровськ, вул. Маршала Малиновського, 121.

Всього в червні 2015 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує доставити на Донбас продукти для формування 450 тисяч наборів виживання для дорослих і 21 тисячі дитячих наборів для мирних жителів Донецької та Луганської областей з обох боків лінії зіткнення.