Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

АНОНС. 24 червня Штаб Ахметова відправить у Донецьк нову автоколону з продуктами

23.06.2015

24 червня, у середу, з Дніпропетровська до Донецька відправиться автоколона Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова із 30 великовантажних машин із продуктами для найбільш соціально незахищених категорій мирних жителів Донбасу на не підконтрольних Україні територіях.

«Вранці зі складу у Дніпропетровську відправляться 30 машин. Планується, що КПП у Волновасі пройдуть перші 5 автомобілів, решта залишаться на ніч у Кураховому, оскільки вся колона не встигне пройти митний огляд до закриття пропускного пункту. Відправлення колони через Волноваху дозволить доставити гуманітарний вантаж максимально швидко, щоб найближчим часом відновити видавання продуктових наборів у пунктах Гуманітарного штабу в зоні АТО», — прокоментував Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Всього до логістичного центру Штабу на «Донбас Арені» планується доставити 600 тонн продуктів, з яких буде сформовано 45 тисяч дорослих наборів виживання і 7700 дитячих наборів.

Виїзд автоколони заплановано з Дніпропетровська на 8:00.

Гуманітарний штаб запрошує журналістів, представників Дніпропетровської обласної державної адміністрації, ДСНС, МВС та міжнародних організацій узяти участь у моніторингу та опломбуванні машин перед відправленням, супроводі автоколони на всьому маршруті з Дніпропетровська до Донецька.

Початок моніторингу машин завтра, 24 червня, о 7:30 за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Маршала Малиновського, 121.

На сьогодні на територіях Донецької та Луганської областей, не підконтрольних українській владі, відкрито 11 із 30 пунктів видавання допомоги від Штабу Ріната Ахметова. Допомогу отримують тільки мирні жителі пільгових категорій Донецька.