Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

АНОНС. 7 травня до Донецьк вирушить перша автоколона 19-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова

22.05.2015

23 травня, у суботу, з Дніпропетровська до Донецька вирушить шоста у травні автоколона 19-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова з продуктами для мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають на не підконтрольних Україні територіях.

32 великовантажні автомобілі доставлять до логістичного центру Штабу на стадіоні «Донбас Арена» 640 тонн продуктів.

Із цукру, крупи, гороху, борошна, вівсяних пластівців, макаронів, олії соняшникової, згущеного молока, солі, консервів із сардин, паштету сформують 85 тисяч оновлених наборів виживання для мирного дорослого населення.

Виїзд автоколони заплановано з Дніпропетровська на 8:00.

Гуманітарний штаб запрошує журналістів, представників Дніпропетровської обласної державної адміністрації, ДСНС, МВС та міжнародних організацій узяти участь у моніторингу та опломбуванні машин перед відправленням, супроводі автоколони на всьому маршруті з Дніпропетровська до Донецька.

Початок моніторингу машин завтра, 23 травня, о 7:30 за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Маршала Малиновського, 121.

Цього тижня Гуманітарний штаб планує відправити до Донецька продукти для формування 135 тисяч дорослих і 13,5 тисяч дитячих продуктових наборів. Для цього 20 травня вже відправили одну автоколону з 50 тисячами наборів виживання для дорослих і 13,5 тисячами дитячих наборів для мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають на не підконтрольних Україні територіях.

Всього у травні заплановано доставити продукти для формування 350 тисяч наборів виживання для дорослих і 42 тисяч дитячих наборів для мирних жителів Донбасу з обох боків лінії зіткнення.